Рекламните материали са перфектната комбинация от функционалност и ефикасност! Независимо дали става дума за календар, тефтер или химикалка – всеки един рекламен продукт открива своето приложение в ежедневието, като същевременно носи ползи на рекламодателя, поставил своето лого или мото върху него. Един от най-предпочитаните рекламни материали е календарът!

Във връзка с протеклата календарна кампания за 2017 година, рекламна агенция РАЙЦ-2 представя на вашето внимание своята Стена на гордостта! За Новата година окичихме Стената само с малка част от календарите, които изработихме за нашите клиенти. Ако искате да разберете кои са най-поръчваните модели и кои фирми гласува доверие на РАЙЦ-2 – продължавайте да четете!

календар

Трисекционният календар остава все така предпочитан – фирма избра да съчетае традицията с новаторството – главата и тялото на календара бяха скрепени със спирала, а не чрез лепене, както се процедира по принцип. Спиралата от своя страна, придава не само по-изискан вид, но и чрез тежестта на спиралата гарантира, че календарът ще стои по-изправен, в сравнение с календарите, които се слепват. Трите секции представят предходния, настоящия и предстоящия месец, като при навлизане в новия месец, се откъсва по един лист от всяка секция, която съдържа по 12 листа – за всеки месец.

Трите секции на календара могат да се намират и на едно тяло – този начин на разпределение избра фирма Бъдеще. Визията на главата на календара обхваща дори полето върху което се залепва тялото на календара – това създава не само по-цветно, но и по-хармонично излъчване на календара. При настъпването на новия месец, се откъсва целият лист, а прозорчето се поставя по средата – върху текущия месец. Тази календарна кампания е осъществена чрез съвместното участие на EasyCredit – календарите си приличат както по избора на тяло, така и до известна степен по избора на цветова гама – нежно бяло с дръзко червено. Докато календарът на едната фирма наподобява нахвърляни фотоси, другият изобразява парчета на пъзел и така създава усещане за цялост и същевременно за динамичност.

Календарите, изработени за два православни храма – “Св. св. Кирил и Методий” и “Св. мчк Георги Софийски Нови” – са напълно различни един от друг, въпреки общата тематика. Първият е изработен с едно квадратно тяло, като 2/3 от площта на тялото е заета от настоящия месец, а предния и предстоящия месец се намират в долната част на тялото. Главата на календара изобразява храма. Вторият календар е т.н. луксозен, и има доста интересна и оригинална форма – тялото на календара е квадратно с настоящия месец, докато предходния се намира над настоящия, а предстоящия – под него – и двата месеца са представени много семпло и деликатно. Тялото на календара е скрепено с главата чрез спирала, което предоставя възможност не само за откъсването на изминалия месец, но и на преобръщането на листа.

календар

Трисекционният календар остава предпочитан избор и за фирми като Bulgarcoop и Sofi’s Trade, с малката разлика, че е добавена по една лайсна в сребрист цвят в горния и долния край на календара. Освен по-стилен вид, тази лайсна придава и повече тежест на календара, което го “държи” в по-изправен вид и не позволява голямо огъване на тялото и главата на календара. И двете фирми са заложили на свежо зелено, като дизайнът на календара е разположен по цялата дължина на главата, включително и в областта върху която се залепват трите тела. С цел по-ясно открояване на месеците, изминалият и предстоящият са в друг цвят, различен от цвета на настоящия месец. Когато двата, използвани цвята са контрастни (както в случая), се постига още по-оптимален ефект, който същевременно внася и допълнително настроение в офиса или в дома.

Фирми като Грамада, Pescado и Euroins предпочитат календари с едно тяло, върху което най-голямо пространство заема текущият месец, а върху останалата част от тялото, обикновено са разположени предния и предстоящия месец, както и официални и църковни празници и датите на именниците през настоящия месец. И трите фирми са избрали тяло в семпъл и много блед цвят, докато главата на календара е цветна и интересна, което насочва вниманието към поставеното изображение или реклама на съответната фирма. По принцип, при избора на тяло и глава за календара, най-често срещаните варианти са два – контраст в цветовете или избиране на тяло, което да съдържа един от основните цветове на главата, като по този начин се търси по-скоро синхрон, а не контраст.

календар

Друга тенденция при избора на календар от нашите клиенти е многолистовият календар, състоящ се от 6 листа с двустранен цветен печат. Докато от ЗПТ се спряха на квадратна форма на календара, от Borovets избраха правоъгълната. Първата фирма предпочете красивите произведения на изкуството на Българските класици, докато втората фирма – зашеметяващите природни и планински забележителности на България. На кориците и на двата календара е поставено името и логото на съответната фирма, като от ЗПТ избраха тази информация да е разположена в долния край на календара, като по този начин е постоянно видима.

 

календар

 

Многолистовият календар се налага все повече. Въпреки това разнообразие във формите на календара се открива и при Mazda, Imperia Group и Geo Total – съответно правоъгълна вертикална и правоъгълна хоризонтална. В своите типични тъмни, наситени и дръзки цветове е календарът на Mazda, като корицата е съставена от динамични изображения, разположени като пъзел. Втората фирма също залага на автомобилната страст с дизайн, изработен от графичните дизайнери на РАЙЦ-2 – корицата на календара е оригинална и по много интересен начин съчетава автомобилизмът с новата година. Красота се открива и при последната фирма, и по-точно в маслената живопис, която е основният мотив, по който е изградена визията на календара. Хоризонталното положение и големият формат позволяват разполагането на картините на по-голям мащаб.

Представихме ви само част от календарите, които изработихме за нашите клиенти. Поръчките и заявките за календари все още се приемат и изпълняват.. поради простото правило, че .. “Календарите никога не излизат от мода.. а само от срок!”.

Разгледайте официалният ни уеб сайт за да добиете още по-добра представа за възможностите, от които може да се възползвате, за да създадем заедно най-страхотният календар, който да отразява вашата уникалност и да краси офиса или дома ви цяла година !

Стената на … гордостта !