рекламна кампанияРекламна кампания стартирана от РАЙЦ-2 за MAZDA в Golf Club Pravets

Рекламна и PR агенция Райц-2 стартира , рекламна кампания за Mazda, гиганта в автомобилната индустрия, в един от най-престижните голф клубове в страната – Golf club Pravets.Изготвянето на дизайна на рекламната кампания, беше поверено на професионализма на графичните дизайнери от Райц-2. Акцентът във визиите на кампанията, са двата нови автомобила на японските автомобилостроители – Mazda Mx5 и Mazda 6 MY17. Освен това, посланието на кампанията, е в крак с тенденциите в социалните медии – #DrivingMatters (прев. Карането има значение).
Организацията на рекламната кампания започна с оразмеряване на различните видове реклама и взимане на решения относно позиционирането на видовете реклама, съобразно най-подходящите места, които да привлекат вниманието и интереса на голф играчите. Работата по поставянето на всички видове реклама, приключи само за един ден, което за пореден път демонстрира компетентността на рекламна агенция Райц-2.

За рекламната кампания, бяха изработени няколко вида реклама.

На първо място, Райц-2 отпечата стикер от PVC мат с посланието на кампанията, за една от голф количките в комплекса. PVC мат беше поставен от три страни на количката – ляво, дясно и отпред, за да бъде видим за възможно най-много хора. Тъмният фон на PVC фолиото, се слива с този на количката, като по този начин, посланието на кампанията изпъква още повече.
На второ място, рекламна агенция Райц-2 изработи табелки, като за първи път в България, за целта е използван набиращия популярност материал – еталбонд. Табелките са двустранни, изработени от еталбонд с дебелина 3мм с отпечатана визия върху PVC фолио на висока резолюция с ламинат, защитаващ допълнително цветовете. Табелките са окачени на вътрешни улични лампи на голяма височина, с помощта на вишка и са закрепени към лампите със специални синджири за носене.
С цел по-мащабно рекламиране, Райц-2 допълни рекламните позиции на голф игрището, с 4 по-големи и 4 по-малки рекламни пирамиди. Размерите на по-големите табели са 4х1,40м, докато на по-малките са – 2,50х1,20м. Металните конструкции на пирамидите са дело на агенция Райц-2, а върху тях са поставени реклами, отпечатани върху промазан винил. Рекламна агенция Райц-2, специално е съобразила материала и теглото на пирамидите така, че да не нараняват тревните площи на голф клуба. Визията на пирамидите съвместява новите модели на Mazda с посланието на кампанията.

На самата голф площадка, бяха поставени, изработените от коматекс реклами.

Техните визии включват както новите автомобили на марката, логото на марката и вече познатото послание на кампанията, така и два нови надписа – #PlayingMatters (прев. Играта има значение) и #SatisfactionGuaranteed (прев. Гарантирано удовлетворение). Тези реклами са печатани директно върху коматекса и са поставени върху големите разделители, отделящи секторите на всеки голф играч. Материалът е изрязан по неправилен контур за напасване на определените за места реклами. В допълнение към тях, на голф площадката от която играчите правят първия си удар, върху по-малките разделители, са поставени реклами, отпечатани от същия материал. Тяхната визия е семпла – съдържат логото на Mazda, един от новите автомобили и познатото послание – #DrivingMatters.
Освен по голф игрищата и уличните лампи, реклама е поставена и върху парадните стени. Рекламата представлява PVC стикер с размери 1,10х1,10м, изобразяващ логото на марката автомобили.
В допълнение към рекламните елементи на територията на голф клуба, пред главните входове на сградата, върху специални метални прътове са закачени знамена и флагчета брандирани с логото на Mazda. Флагчетата имат същите размери като флагчетата, които оказват позицията на дупките на игрището. За още по-голямо акцентиране на рекламата, на парадните входове са позиционирани и рол банери, като всеки рол банер има свой индивидуален дизайн.
Реклмната кампания ще продължи една година. Изработените материали за реклама имат изчистен, елегантен и модерен дизайн, който пасва идеално с луксозния комплекс и красивата го заобикаляща природа.

 

Рекламна кампания стартирана от РАЙЦ-2 за MAZDA в Golf Club Pravets