Рекламна агенция Райц-2 изработи и предостави като дарение луксозен календар за 2017 година за църквата „Успение Богородично“ град Ихтиман.

Инициативата е част от кампанията на агенцията за подпомагане на християнски храмове с рекламни материали и услуги, известна под названието Pro Bono. Повече информация за благотворителните инициативи на Райц-2 може да намерите на сайта на агенцията www.raitz-2.com.

Календарът е с размер на тялото 306/230 мм. и глава с индивидуален дизайн с размер 306/336 мм., дигитален печат. Тялото е 115 гр. мат., с перфорация, с разположение на три месеца, като основният е в бледо зелен цвят, а останалите два в тъмно зелено. Почивните и празничните дни са оцветени в златист цвят. Справочната информация включва броя на работните дни в месеца и българските църковни празници с именни дни. Наименованията на месеците и дните са на три езика – български, английски и немски. Главата е от картон 350 гр. мат. с индивидуален дизайн, изобразяващ църквата и иконата „Успение Богородично“.  Цветовете са в свежи тонове, съответстващи на тялото на календара. Рекламна агенция Райц-2 предлага голямо разнообразие от календари, като подробна информация може да бъде намерена на сайта на агенцията, в секцията „Календари“ (https://raitz-2.com/календари-2017).

Църквата „Успение Богородично“ в гр. Ихтиман е изградена през 1835 г. с  общите усилия на местното население, като половината от нея е вкопана в земята. През 2015 г. тържествено е чествана 180-та годишнина от построяването и освещаването на храма. Църквата е опожарявана и възстановявана, като и до днес могат да се видят част от запазените уникални стенописи.

Инициативата Pro Bono е доказателство, че дори в света на бизнеса доброто може да има свое място, а рекламата да изгражда и утвърждава личностни и обществени ценности. Давайки публичност на християнски православни храмове рекламна агенция Райц-2 популяризира, както българската култура и изкуство, така и българските традиции и ценности. Най-голямото богатство на един народ е неговата история и самосъзнание, като Българската православна църква има не малка роля през вековете за утвърждаването на това самосъзнание. Християнските храмове са съхранили спомен за редица важни събития и дати, станали част нашата история, а инициативи като дарението за църквата „Успение Богородично“ в гр. Ихтиман съхраняват спомена жив.

Рекламна агенция Райц-2 – изкуството да създаваш реклама.

Луксозен календар – дарение за църквата „Успение Богородично“ град Ихтиман